Betonstaal

BETONNETTEN
Standaard betonnetten

Een betonnet is een rooster van staaldraad dat in een fundering wordt gelegd als wapening, om stijfheid aan het beton te geven en om scheuren te voorkomen. Een betonnet wordt vaak als wapening gebruikt bij dekvloeren. Bij vloerverwarming heeft een betonnet het voordeel dat daarop de leidingen kunnen liggen zodat deze leidingen niet aan de onderzijde van de vloer komen.

Er zijn verschillende maasgrootten verkrijgbaar. De aanduiding van de grootte van de mazen en de dikte van het staal wordt aangegeven door bijvoorbeeld 150/150/10/10.

150/150/ geeft de afmeting van de mazen aan (150mmx150mm).
10/10 geeft de dikte van het staal aan (10mm, hier dus zowel horizontaal als verticaal).

standaard betonnetten bij Rosseel Tielt
Steknetten

Steknetten zijn betonnetten waarbij aan één lange en aan één korte zijde uitstekende staven voorzien zijn, zonder de dwarse staven. Op die manier kunnen meerdere netten naast gelegd worden, waarbij telkens de uitstekende staven tegen de dwarse staaf van het volgend net wordt geplaatst.

Deze betonnetten zijn ook groter dan de standaard betonnetten.

Steknetten bij Rosseel Tielt

Gegalvaniseerde betonnetten

Gegalvaniseerde betonmatten zijn ongetwijfeld de meest duurzame keuze. Ze worden ook wel betongaas of draadmatten genoemd. Deze matten worden uit blanke draad geproduceerd en gegalvaniseerd na het lassen. Zo worden de matten roestarm en gaan ze veel langer mee zelfs onder invloed van regen en sneeuw.

Deze matten zijn uiterst populair bij particulieren voor het maken van schuttingen of het afschermen van machines in de industrie.

GLAD BETONSTAAL
GLAD BETONSTAAL
GLAD BETONSTAAL
GLAD BETONSTAAL

Dit betonijzer onderscheidt zich van ander staal, omdat het door middel van trekken of draaien een glad oppervlak heeft verkregen.

Dit betonijzer is niet gekeurd dus kan niet gebruikt worden in de bouw omdat deze een lage staalkwaliteit heeft. Het wordt wel gebruikt in betonpalen of betonplaten voor een afsluiting, omdat hier geen grote krachten aan te pas komen.

BETONIJZER
BETONIJZER
BETONIJZER
BETONIJZER
BETONIJZER
BETONIJZER
BETONIJZER
BETONIJZER
BETONIJZER
BETONIJZER

Betonijzer wordt gemaakt van oude metalen uit onder meer oude auto’s, koelkasten of hekwerken.

Deze oude metalen worden bij een hoogoven extreem verhit waardoor vloeibaar staal ontstaat.  Dit vloeibare staal wordt omgevormd tot rechthoekige lange staven. Die staven worden vervolgens opnieuw verhit en door de krachtige rollen gevormd tot de gewenste diameter betonijzer staven. Deze staven kunnen weer verder verwerkt worden tot bijvoorbeeld betonnetten.

Betonijzer is dus een bijzonder duurzaam product, dat voornamelijk gebruikt wordt voor de fundering van bouwwerken. Het staal kan voorzien worden van een structuur, karteling, om betere hechting met het beton te hebben.

Betonijzer vormt de fundering voor beton, daarom moet deze voldoen aan een bepaalde norm, omdat beton wel goed bestand is tegen drukkrachten maar niet tegen trekkrachten. Met betonijzer wordt dit probleem van beton opgelost en kan het beter tegen de trekkrachten.

Het betonijzer is verkrijgbaar in lange staven met verschillende diameters. Ook wordt het gevlochten of verwerkt in matten.
Standaard betonijzer is leverbaar in diverse maten en diktes. De betonijzeren staven hebben een lengte van 3000mm, 6000mm en 12000mm.

Contacteer ons
voor jouw bestelling