Buizen

VIERKANTE/ RECHTHOEKIGE BUIZEN
VIERKANTE/ RECHTHOEKIGE BUIZEN
VIERKANTE/ RECHTHOEKIGE BUIZEN
VIERKANTE/ RECHTHOEKIGE BUIZEN

Zowel onze vierkante als rechthoekige buizen zijn koudgevormde gelaste buizen. Deze vind je vooral terug in constructie en worden ook gebruikt voor hekwerk en als trapleuningen.

Wat is koudvormen?

Het koudvormen van staal is een breed begrip voor verschillende processen waarbij staal zonder voorverwarming in de gewenste vorm wordt gebracht. Koudgevormd staal wordt ook wel blank staal genoemd. Men spreekt van koudgevormde staalprofielen wanneer deze profielen worden gevormd bij een omgevingstemperatuur.

Gelaste buizen

Gelaste buizen zijn buizen vervaardigd uit een warmgewalst of koudgewalst product dat na het koudvormen in het gewenst profiel wordt gevormd en waarvan beide randen vervolgens aan elkaar worden gelast. De las kan longitudinaal of in bepaalde gevallen ook spiraalvormig zijn.
Ze zijn in heel wat vormen verkrijgbaar: rond, ellipsvormig, vierkant, rechthoekig, …

RONDE BUIZEN
RONDE BUIZEN
RONDE BUIZEN
RONDE BUIZEN
RONDE BUIZEN
RONDE BUIZEN

Naadloze buizen

Naadloze buizen vind je vooral terug bij leidingen voor duurzame toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan hydraulische leidingen of voor leidingwerk dat onderhevig is aan grote druk(verschillen).

Gelaste buizen

Deze vind je vooral terug in constructies en ze worden ook gebruikt voor hekwerk en als trapleuningen. Hierbij maken we dan nog een onderscheid tussen 2 types buizen:

  • constructiebuizen
  • gasbuizen

Het belangrijkste verschil is de wanddikte. De gasbuizen beschikken traditioneel over een dikkere wand dan de standaard constructiebuizen. 
Gasbuizen worden gebruikt vooral in de bouw voor woningen en industrie.
Er bestaan ook gelaste ronde buizen voor stoom (ISO forte) en waterleiding (ISO Med).

PP BUIZEN
PP BUIZEN
PP BUIZEN
PP BUIZEN

De polypropyleen buis wordt ook de PP buis genoemd en wordt uitsluitend voor koudwaterleiding in varkensstallen gebruikt.  Deze zijn verkrijgbaar in duimse maten van ½” tot en met 1” en op lengtes van 4 meter. Andere lengtes of andere duimse diameters op aanvraag.

De buizen worden bij voorkeur verbonden met PVC of polypropyleen draad fittingen. Het grote voordeel ervan is dat geen vlas of teflon nodig is.
De buizen worden best aan de stalmuren met RVS beugels bevestigd.

Contacteer ons
voor jouw bestelling